• Sjouke Tjalsma, scholenkoepel KyK

"Faber is een schoolvoorbeeld van een betrokken partner"

vrijdag 5 maart 2021

“Faber is een schoolvoorbeeld van een betrokken partner”

Een haperende internetverbinding die de digitale kookles in de soep laat lopen. Slechte wifi die een rekensom in het honderd stuurt. Sinds de lockdown weten scholen in het basisonderwijs en voortgezet onderwijs als geen ander hoe belangrijk een goede verbinding is om online les te geven. Al ver voor de lockdown investeerde scholenkoepel KyK (Krêft yn Kollektyf) in de digitalisering van haar onderwijs. ICT-manager Sjouke Tjalsma kiest voor Faber als partner om een snelle internetverbinding op de twaalf aangesloten basisscholen te garanderen. “We hebben wifi nodig die bij de les is.”

Vier jaar geleden startte KyK met het digitaliseren van haar onderwijs. “Tegenwoordig heeft bijna iedere leerling een eigen iPad om schooltaken deels online te kunnen maken”, vertelt Sjouke. “Daardoor hebben we destijds flink geïnvesteerd in het wifi-netwerk op onze scholen. Faber heeft dit netwerk onlangs helemaal up to date gemaakt.”

Verkorte cursus

Op de basisscholen die onder KyK vallen, richtte Faber de volledige wifi-omgeving opnieuw in. “Na de oplevering kreeg onze eigen systeembeheerder een verkorte cursus”, vertelt Sjouke. “Alle ins en outs kwamen tijdens deze overdracht aan bod, zodat we zelfstandig het beheer en onderhoud kunnen doen. Wanneer we vragen hebben, staan de heren van Faber meteen klaar. Over en weer is er volop vertrouwen en begrip. Faber is een schoolvoorbeeld van een betrokken partner.”

Privénummers afschermen

Naast het wifi-netwerk nam Faber ook het inrichten van de telefooncentrale voor alle basisscholen voor z’n rekening. “Zeker nu we veel thuis werken, is het fijn dat je met één druk op de knop contact met elkaar hebt. Met de vast-mobiel integratie van Faber kun je eenvoudig telefoontjes op kantoor doorschakelen naar een collega die thuiswerkt. Bijkomend voordeel is dat je met je mobieltje naar buiten toe je privénummer kunt afschermen. Het lijkt alsof je vanaf kantoor belt. Zeker met het oog op het bewaken van ieders privacy werkt dat heel fijn.”

Klaar voor de toekomst

Met de overstap naar de dienstverlening van Faber investeert KyK in de toekomst. Sjouke: “We merken nu eens te meer dat goede wifi onmisbaar is in de klas. Online onderwijs zal de komende jaren grote sprongen gaan maken, verwacht ik. Wij zijn klaar voor die digitale toekomst.”

‹ Ga terug
Scholenkoepel KyK

Wat regelen wij voor scholenkoepel KyK?

  • Uitstekende wifi-dekking
  • Vast-mobiel-integratie
  • Telefonie in de cloud
  • Optimale thuiswerk-mogelijkheden

Categorieën